ua en ru

У Давосі сьогодні починається Всесвітній економічний форум

У Давосі сьогодні починається Всесвітній економічний форум Фото: в цьому році на Всесвітньому економічному форумі в Давосі очікують рекордну кількість відвідувачів

Україну на заході представлять Петро Порошенко і міністр фінансів Олександр Данилюк

У швейцарському Давосі починається 47-й за рахунком Світовий економічний форум. Захід пройде з 17 по 20 січня під заголовком "Чуйне і відповідальне керівництво".

Як очікують організатори, в цьому році форум збере рекордну кількість учасників, близько 3 тис. тисяч представників влади, міжнародних організацій, бізнесу, громадянського суспільства зі всього світу. Також на форумі будуть присутні представники провідних міжнародних організацій, таких як ООН, СОТ, МВФ.

Під час форуму відбудеться близько 400 сесій у чотирьох напрямках: переосмислення глобального співробітництва, реформування капіталізму, пожвавлення глобальної економіки і підготовка до четвертої промислової революції.

Як повідомлялося раніше, Україну на форумі представить президент Петро Порошенко. Раніше прес-секретар глави держави Святослав Цеголко повідомив, що Порошенко буде мати широку програму на Всесвітньому економічному форумі. Але брати участь у сніданку, організованому Віктором Пінчуком, він не буде.

Також від України форум відвідає міністр фінансів Олександр Данилюк. В ході візиту в Давос він візьме участь у зустрічі Порошенка з керівництвом МВФ і ЄБРР, а також проведе двосторонні зустрічі з главами Єврокомісії, Світового банку, міністрами фінансів інших країн та міжнародними інвесторами.

Нагадаємо, Меркель і Олланд не відвідають економічний форум у Давосі.