ua en ru

Тиск на Росію варто зберігати, включаючи санкції, - Олланд

Тиск на Росію варто зберігати, включаючи санкції, - Олланд Фото: Франсуа Олланд (kremlin.ru)

Олланд вважає, що Європейський союз має і надалі підтримувати Україну

Тиск на Російську Федерацію варто зберігати, включаючи санкції. Про це заявив екс-президент Франції Франсуа Олланд у ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу глави держави.

Як зазначається, Олланд зазначив, що він, як учасник переговорів у нормандському форматі щодо ситуації на Донбасі, відчуває велику відповідальність за впровадження укладених у рамках зустрічей угод.

"З огляду на ту роль, яку мені судилося зіграти в укладенні цих домовленостей, я і досі відчуваю велику відповідальність за впровадження тих угод", - зазначив він.

Крім того, Олланд додав, що підтримує всі зусилля і будь-яку політику, яка спрямована на доведення і втілення в життя мінських угод.

"По-перше, Європейський союз має і надалі підтримувати Україну. По-друге, тиск на Росію варто зберігати, включаючи санкції, які накладені", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Порошенко вручив орден Свободи колишньому президенту Франції Франсуа Олланду.

Зазначимо, також повідомлялося, що у своїх мемуарах Олланд згадував, що президент РФ Володимир Путін під час переговорів у Мінську 11 і 12 лютого 2015 року з ним, Ангелою Меркель і Петром Порошенком погрожував президенту України розчавити українське військо.