ua en ru

Дата зустрічі глав МЗС у "нормандському форматі" поки не визначена, - Клімкін

Дата зустрічі міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росія у "нормандському форматі" поки не визначена. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Греції Нікосом Котзіасом, передає кореспондент РБК Україна.

"Сьогодні вранці відбулася телефонна розмова за участю Президента України, канцлера Німеччини, Президента Франції, а також Президента Росії. Під час цієї розмови було обговорено також питання можливо зустрічі в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ найближчим часом. Я вважаю, що головним елементом цієї зустрічі має бути неодмінне виконання мінських домовленостей, які зараз порушуються і не тільки в Дебальцеве, я маю це підкреслити, але я також планую представити наше бачення миротворчого контингенту під час цієї зустрічі", - сказав Клімкін.

Він додав, що дата такої зустрічі ще не встановлена, але вона має бути проведена тоді, коли вона буде результативною.

"Поки що ми працюємо над датою зустрічі. Для мене зустріч потрібна тоді, коли вона принесе конкретні відчутні результати. Я тільки що розмовляв з міністром закордонних справ Німеччини, ми працюємо і над датою і над такими результатами", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда та Президента Росії Володимира Путіна визнати ситуацію в Дебальцеве порушенням мінських домовленостей.