ua en ru

Дата проведення тристоронньої зустрічі по газу ще не визначена, - РФ

Дата проведення тристоронньої зустрічі по газу ще не визначена, - РФ Фото: Глава "Газпрому" Олексій Міллер

РФ очікує від ЄС пропозицій про змістовному наповненні зустрічі по газу

Дата проведення тристоронньої зустрічі по газу у форматі Росія - Україна - Європейський союз ще не визначена. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики Російської Федерації.

"В даний час продовжуєтся робота на експертному рівні з підготовки тристоронньої зустрічі у форматі Росія-Україна-ЄС. Ми очікуємо від європейської сторони пропозицій про її змістовне наповнення відповідно з домовленостями, досягнутими на консультаціях експертів Росії, України і Єврокомісії в Брюсселі 16 квітня", - йдеться в повідомленні.

У Міненерго РФ заявили, що після отримання і вивчення пропозицій ЄК буде прийматися рішення про можливість і терміни проведення наступної тристоронньої зустрічі на рівні міністрів.

"На даний момент домовленостей з цього питання не досягнуто", - підкреслила російська сторона.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин також повідомив, що конкретної дати тристоронніх переговорів щодо газу поки немає.

Нагадаємо, глава "Газпрому" Олексій Міллер припускає, що уніфікація європейських цін на газ призведе до того, що для багатьох країн газ стане набагато дорожче.