ua en ru

Дата поставок Україні комплексів Javelin стане відома у лютому, - Полторак

Дата поставок Україні комплексів Javelin стане відома у лютому, - Полторак Фото: Javelin (flickr.com/soldiersmediacenter)

2 лютого 2018 року відбудеться візит міністра оборони до Вашингтона

Дата поставок Україні протиракетних танкових комплексів Javelin зі Сполучених Штатів Америки стане відома на початку лютого. Про це сказав міністр оборони Степан Полторак в ефірі телеканалу "112".

Глава оборонного відомства зазначив, що 2 лютого 2018 року відбудеться його візит до Вашингтону (США). Після візиту Полторак знатиме строки поставок комплексів Javelin в Україну.

Нагадаємо, 23 грудня 2017 року у Державному департамент і США повідомили, що готові надати Україні "посилені оборонні можливості". Згодом начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко сказав, що армія готується прийняти на озброєння протиракетні танкові комплекси Javelin.

Нещодавно Муженко заявив, що Javelin Україні передадуть протягом півроку. За його словами, що Україна для отримання комплексів має підготувати відповідні місця зберігання. Дане озброєння покликане підвищити здатності ЗСУ у стримуванні російської агресії.