ua en ru

Дарницький міст в Києві буде відкрито в 2010 р., - Мінтрансзв'язку.

Фінансування будівництва Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві буде здійснено в повному обсязі. Відповідну пропозицію міністра транспорту та зв'язку України Костянтина Єфименка погодив прем'єр-міністр України Микола Азаров за результатами робочої поїздки на Дарницький міст, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Цього року фінансування мосту буде здійснюватися із державного бюджету відповідно до щомісячної потреби згідно з графіком. Протягом найближчих двох місяців також будуть вирішені питання щодо відведення земельних ділянок для будівництва мосту та автомобільних розв'язок до нього. Окрім того, у проекті державного бюджету України на 2011 р. також буде передбачено виділення коштів на будівництво мостового переходу - з урахуванням недофінансування 2008 та 2009 рр.

Завдяки цьому до кінця поточного року буде введено в експлуатацію залізничну складову Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві - відкрито залізничний рух, а в 2011 році - повністю завершено його будівництво та організовано двосторонній автомобільний рух.

Наступну перевірку перебігу будівництва Дарницького мосту прем'єр-міністр України Микола Азаров здійснить за два місяці.