ua en ru

Дані щодо модераторів Facebook можуть бути у терористів, - The Guardian

Дані щодо модераторів Facebook можуть бути у терористів, - The Guardian Фото: компанія Facebook

Модератори побоюються за своє життя

Персональні дані більше тисячі модераторів Facebook могли бути розкриті потенційним терористам через збій у програмному забезпеченні. Про це повідомляє британська газета The Guardian.

Відзначається, що помилка торкнулася співробітників, які використовували програму для видалення неналежних публікацій, включаючи пропаганду тероризму.

Зазначено, що через збій особисті дані модераторів, які блокували авторів неприпустимого контенту, розкривалися іншим учасникам спільноти. Повідомляється, що як мінімум шість модераторів з офісу Facebook в Дубліні могли опинитися в "зоні ризику".

Так, співробітники запідозрили помилку, коли раніше заблоковані співчуваючі терористам користувачі почали надсилати запити про дружбу.

У Facebook провели розслідування, вирахували збій і вжили заходів щодо захисту персоналу. У компанії вважають, що співробітникам не варто побоюватися за свою безпеку, так як потенційним терористам могли бути розкриті лише дані адміністративних облікових записів. Але, незважаючи на це, модератори продовжують побоюватися за своє життя. Один з них залишив Ірландію на невизначений термін.

Нагадаємо, в кінці травня The Guardian оприлюднило таємні установки модераторам соцмережі Facebook і керівні принципи для прийняття рішень про те, що можуть публікувати користувачі. Повідомлялося, що модератори Facebook змушені виконувати понад 100 інструкцій щодо того, що і як можна розміщувати користувачам на сторінках. Для прийняття рішень на кожен випадок співробітнику соцмережі виділяється близько 10 секунд.