ua en ru

Данія має намір надати Україні ПЗ для аналізу сценаріїв у сфері енергетики на 15 млн крон

Данія має намір надати Україні програмне забезпечення для планування та аналізу сценаріїв у сфері енергетики на 15 млн крон (близько 32 млн грн за курсом НБУ).

Данія має намір надати Україні програмне забезпечення для планування та аналізу сценаріїв у сфері енергетики на 15 млн крон (близько 32 млн грн за курсом НБУ). Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості за підсумками вчорашньої зустрічі міністра енергетики Юрія Продана з послом Королівства Данія в Україні Марете Юль щодо стану підготовки проекту зі створення Українсько-Данського енергетичного центру.

Згідно з повідомленням, проект має розпочатися у 2014 р. за фінансування МЗС Королівства Данія та передбачає передачу досвіду та сучасних методологій для складання державного енергетичного балансу, ведення ефективного реєстру викидів парникових газів та моніторингу енергоефективності.

Крім того, зазначають в Міненерго, серед основних завдань проекту - запровадження методології та програмного забезпечення, яке сприяє перспективному плануванні відновлювальних генерацій, що базуються на відновлювальних джерелах енергії.