ua en ru

Данія хоче пов'язати згоду на будівництво "Північного потоку-2" з питанням України

Данія хоче пов'язати згоду на будівництво "Північного потоку-2" з питанням України Фото: Ларс Локк Расмуссен (norden.org)

Расмуссен вимагає від РФ обіцянки, що Україна через "Північний потік-2" не втратить свою роль транзитера газу

Німеччина і Данія заявили, що Україна і надалі буде відігравати значну роль як транзитна країна для російського газу. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у Берліні у четвер, 12 квітня, під час зустрічі з прем'єр-міністром Данії Ларсом Локке Расмуссеном, передає DW.

Меркель зазначила, що проект газопроводу, окрім економічного, має також і політичний вимір.

У той же час глава уряду Данії заявив, що його країна хоче пов'язати згоду на будівництво "Північного потоку-2" з питанням України та російськими гарантіями Києву.

Як Расмуссен, так і Меркель вимагають від Москви обіцянки, що Україна через "Північний потік-2" не втратить свою роль транзитера газу.

"Українське питання є вирішальним", - зазначив данський прем'єр.

Расмуссен нагадав, що рішення уряду Данії щодо дозволу на будівництво у водах країни ще не видано.

Нагадаємо, уряд Фінляндії видало повний комплект дозволів на будівництво газопроводу "Північний потік-2". Відзначимо, до цього повний пакет дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу видала Німеччина. На даний момент тривають процедури отримання дозволів в інших країнах вздовж маршруту газопроводу (Росія, Швеція і Данія).