ua en ru

Данилюк заявив, що в перегляді співпраці з МВФ його нічого не пов'язує

Данилюк заявив, що в перегляді співпраці з МВФ його нічого не пов'язує Фото: Олександр Данилюк назвав шляхи погашення зовнішніх боргів

На думку міністра, потрібно мати чітку стратегію, куди рухається країна

У перегляді співпраці з Міжнародним валютним фондом нового міністра фінансів Олександра Данилюка нічого не пов'язує. Про це він повідомив в ефірі 112 каналу в суботу, 21 травня.

"Перше - будь-які домовленості (минулого уряду - ред.) - це завдання держави, ми на себе їх узяли... Питання подальшого ведення переговорів із МВФ. Для мене ключове, я в переговорах МВФ нічим не пов'язаний, можливо, у мене буде інший підхід. … Ми, на жаль, не знаємо, куди рухаємося, а ось коли ми рухаємося самі...", - сказав Данилюк.


Він додав, що МВФ - партнер України, проте потрібно мати чітку стратегію, куди рухається країна.

"Частину боргів ми реструктуризували... Як ми будемо їх виплачувати, а виплачувати ми можемо двома способами. Перший - за рахунок зростання нашої економіки і ресурсу, який ми генеруємо, друге джерело - це залучення зовнішнього фінансування з ринків. Це вже не гроші донорів", - пояснив міністр.

Нагадаємо, 13 травня Данилюк заявляв, що досягти угоди з нового меморандуму співпраці між Україною і МВФ можна буде вже через кілька тижнів.