ua en ru

Данилюк: Україна почне виплачувати частину держборгу вже з 2020

Данилюк: Україна почне виплачувати частину держборгу вже з 2020 Фото: Олександр Данилюк

Кабміну потрібно показати інший темп просування в реформах

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Україна почне виплачувати частину державного боргу, починаючи з 2020 року. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "112 Україна".

"Ми беремо кредити, не перший рік, і набрали їх уже близько 70%. Частина боргів ми реструктуризували і почнемо їх виплачувати (великі платежі), починаючи з 20-року. А виплачувати ми можемо їх двома способами: за рахунок нашого зростання економіки і ресурсів, які ми самі генеруємо, і залученням зовнішнього фінансування, з ринку. і це вже не гроші донорів. Потрібно дивитися на кілька років вперед і розуміти, що ми повинні до 20-му році стати зростаючою економікою, яка буде мати можливість залучати гроші на зовнішніх ринках ", - підкреслив міністр.


На думку Данилюка, уряду зараз потрібно показати інший темп просування в реформах.

"Ми повинні стати вірним партнером для інвесторів, а також для тих, хто надає нам кредитні кошти. І в цьому МВФ нам повинен допомагати. Але з такими темпами, як ми зараз рухаємося, з МВФ ми не станемо такими партнерами. І в цьому не проблема МВФ. Це наша проблема. Тому я дуже розраховую на команду уряду, на те, що ми зараз покажемо інший темп просування в реформах ", - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко схвалив скасування кінцевої дати дії мораторію на виплату частини державного боргу, встановленої чинним законодавством.