ua en ru

Данилюк вважає розробку нового законопроекту про Службу фінрозслідувань втратою часу

Данилюк вважає розробку нового законопроекту про Службу фінрозслідувань втратою часу Фото: міністр фінансів Олександр Данилюк (rada.gov.ua)

За словами Данилюка, в уряді вже готовий законопроект про створення Служби финрасследований

Рішення про розробку проекту закону про створення Служби фінансових розслідувань в комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики може призвести до втрати часу. Про це сьогодні під час круглого столу заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було прийнято рішення дати комітетові розробити новий законопроект. Я не хочу присвоювати те, що у нас є, але я це розглядаю, як величезний ризик втрати часу. У нас досить часто так відбувається, ми йдемо по одному колу, інакше, по третьому і втрачаємо час", - заявив Данилюк.

Глава мінфіну відзначив, що створення Служби фінансових розслідувань - це частина зобов'язань, взятих Україною перед міжнародними партнерами, у тому числі в частині виконання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

За словами Данилюка, в уряді вже готовий законопроект про створення Служби фінрозслідувань, який вже пройшов обговорення з представниками Міжнародного валютного фонду,

"Я вважаю, що той законопроект, який ми розробили, він є достатнім", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що створення Служби фінансових розслідувань давно назріло.

"Не може десяток правоохоронних органів стукати в двері або навіть виламувати двері бізнесу... Давно назріло створення Служби фінансових розслідувань", - сказав президент.