ua en ru

Данилюк вважає відсутність траншу МВФ однією з причин ослаблення курсу гривні

Данилюк вважає відсутність траншу МВФ однією з причин ослаблення курсу гривні Фото: Данилюк пов'язав ослаблення гривні з відсутністю траншу МВФ (КМУ)

Крім того, резерви України не поповнюються, що також знижує курс нацвалюти

Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що відсутність чергового траншу від Міжнародного валютного фонду може бути однією з причин ослаблення курсу гривні, яке спостерігається зараз. Про це він сказав в ефірі "5 каналу", повідомляє портал Stockworld.

За його словами, це не єдина причина падіння курсу української валюти. Ще одним фактором, що негативно впливає на стабільність курсу гривні, міністр фінансів назвав відсутність поповнення міжнародних резервів нашої держави.

Данилюк пояснив, що надходження коштів у держрезерв відбувається в першу чергу за рахунок купівлі валюти Національним банком України та відрахувань з траншів МВФ, які надходять. На даний момент баланс зовнішньої торгівлі України негативний, тому поповнити резерви за рахунок надходжень від експорту не представляється можливим.

"Так як у нас зараз торговельний баланс негативний, нам потрібні кошти від МВФ для поповнення резервів. Коли МВФ немає, то потрібно шукати альтернативні джерела, а це не так просто", - сказав міністр.

Нагадаємо, у листопаді минулого року фінансові аналітики припускали, що до 2018 року за один долар будуть давати до 27,6-28 гривень, але ближче до лютого 2018 курс стабілізується.