ua en ru

Данилюк підтвердив закриття проекту ЄС з модернізації КПП на кордоні

Данилюк підтвердив закриття проекту ЄС з модернізації КПП на кордоні Фото: Олександр Данилюк (КМУ)

Міністр заявив, що будівництво КПП не є функцією ГФС

Рішення Європейського Союзу про закриття проекту модернізації контрольно-пропускних пунктів на кордоні України є негативним сигналом для нашої держави. Про це сьогодні, 21 лютого, в ході брифінгу повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як ви знаєте, відповідне рішення стало публічним вчора. Це досить негативний сигнал... Тому що коли ми говоримо про співпрацю з нашими партнерами, але з власної неспроможності, ми просто самі себе дискредитуємо. Були проблеми, пов'язані з ДФС. Але це питання не цього року... Будемо шукати вихід з цієї ситуації", - сказав він.

Міністр також зазначив, що будівництво КПП не є функцією державної фіскальної служби і найкраще з цим завданням можуть справитися місцеві влади.

"Системно це питання можна врегулювати трохи інакше... ДФС не повинна будувати митниці. Це що - будівельна компанія? Це не є характерною функцією для ДФС... Хто це може зробити краще, ніж місцева влада?", - заявив Данилюк.

Нагадаємо, вчора представник ЄС заявив ЗМІ про те, що ЄС закриває проект з модернізації КПП з Україною.

У той же час, в ГФС заявили, що у них поки немає інформації про припинення Європейським союзом фінансування проекту модернізації пунктів пропуску на українському кордоні.

У свою чергу, глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі зазначив, що Європейський союз не закриває проект з модернізації і будівництва прикордонних контрольно-пропускних пунктів (КПП) з Україною, хоча в його реалізації і є труднощі.