ua en ru

Данилюк розповів про переговори з МВФ щодо ціни на газ для населення

Данилюк розповів про переговори з МВФ щодо ціни на газ для населення Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Сторони намагаються визначитися з оптимальною формулою розрахунку ціни на газ

Міжнародний валютний фонд та українська сторона в ході переговорів щодо ціни для газ для населення не наполягають на якійсь конкретній формулі розрахунку. Про це на брифінгу у Вашингтоні заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає dt.ua.

За словами Данилюка, сторони намагаються знайти формулу розрахунку, яка буде визначати ціну на газ до повної лібералізації ринку енергоресурсів.

"Я не думаю, що нам знадобиться багато часу", - зазначив міністр.

Він також підкреслив, що ані МВФ, ані українська сторона не наполягають на якійсь конкретній формулі розрахунку ціни. Крім того, він нагадав, що в програмі співпраці з фондом зафіксовано принцип імпортного паритету.

"Як це порахувати, до чого це призведе - це зараз у роботі. Але ключове - це зафіксувати цей принцип, щоб ми не пішли у неправильному напрямку. І тут у нас є повне взаєморозуміння з МВФ", - додав Данилюк.

Нагадаємо, раніше Данилюк назвав три кроки для отримання чергового траншу МВФ в цьому році. Зокрема, Україні для отримання траншу ще потрібно спростити приватизацію та створити антикорупційний суд.