ua en ru

Данилюк подасть подання на звільнення Насірова

Данилюк подасть подання на звільнення Насірова Фото: Данилюк вимагає звільнити Насірова (УНІАН)

Міністр фінансів заявляє про порушення главою ГФС закону про держслужбу

Міністр фінансів Олександр Данилюк подасть подання на звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби. Про це Данилюк заявив сьогодні, під час засідання Кабінету міністрів.

За словами міністра, наявність у Насирова подвійного громадянства, зокрема Великобританії, є порушенням закону про держслужбу.

"Ще на урядовій нараді ми обговорювали щодо звільнення Романа Насірова. Хочу повідомити, що було рішення про формальне подання. Сьогодні я його зроблю з підтвердженням його подвійного громадянства, що є порушенням закону про держслужбу", - сказав міністр фінансів.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що згідно з процедурою, Данилюк спочатку повинен внести подання на розгляд прем'єра, а той на розгляд всього складу уряду.

"Як я вже сказав на урядовій нараді, є процедура – виконуй її і внось. Як тільки ти внесеш мені це подання, я його відразу внесу уряду", - звернувся глава уряду до Олександру Данилюку.

Нагадаємо, раніше САП заявляла про те, що Насірова не здав паспорт громадянина Великобританії, а інформація про його угорське громадянство перевіряється.

У свою чергу, Служба безпеки України заявила, що поки не може підтвердити подвійне громадянство Насірова.