ua en ru

Данилюк обіцяє 3-річну резолюцію з параметрами формування бюджету

Данилюк обіцяє 3-річну резолюцію з параметрами формування бюджету Фото: Олександр Данилюк хоче змінити процес формування бюджету

Міністр розраховує, що бюджет-2017 буде ухвалено раніше, ніж у передноворічний період

Міністерство фінансів уперше подасть трирічну бюджетну резолюцію з параметрами його формування найближчим часом. Про це 15 травня в ефірі телеканалу "Інтер" повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Ми подамо найближчим часом трирічну бюджетну резолюцію - це дуже важливо. Тобто це перший раз буде подано такий документ, і ми зараз почнемо щільно працювати з парламентом, обговорювати з ними укрупнені параметри бюджету, щоб потім уже ближче до кінця року обговорювали конкретний бюджет, але в рамках параметрів, які узгодимо зараз. І тоді набагато менше буде можливості для того, щоб десь кудись пішов зайвий мільярд", - сказав він.

Міністр також заявив, що вважає існуючий процес формування бюджету "непрозорим і неефективним".


"Взагалі, питання бюджетування для мене є больовою точкою, тому що я вважаю його надзвичайно непрозорим і неефективним. Вважаю основним своїм завданням, пріоритетом, змінити сам підхід до формування бюджету: країну розтягували, у нас зараз дуже обмежені ресурси. Взаємодія з МВФ надзвичайно цінна, тому що це доступ до цих обмежених ресурсів, які нам критично важливі для реформування країни", - зазначив міністр.

Данилюк також висловив упевненість що завдяки такій резолюції, бюджет-2017 буде ухвалено раніше, ніж у передноворічний період.

Нагадаємо, Мінфін розраховує на позитивне рішення ради директорів МВФ щодо надання наступного траншу кредиту Україні.