ua en ru

Данилюк сподівається, що шоста програма з МВФ буде останньою

Данилюк сподівається, що шоста програма з МВФ буде останньою Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Данилюк сподівається, що найближчому майбутньому Україна стане акціонером МВФ та Світового банку

Мінстр фінансів України Олександр Данилюк сподівається, що шоста програма співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) буде повністю реалізованою і стане останньою. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я дуже хочу, щоб наша шоста програма з МВФ була повністю реалізованною і стала останньою. Україна з її потенціалом може і має стати економічно і фінансово самодостатньої", - написав він.

За словами Данилюка, у період з 1994 по 2013 роки Україна не раз розпочинала програми МВФ, загалом їх було п'ять, жодна з яких, за словами міністра, не була доведена до кінця.

"Завдяки реформам, які ми втілюємо та маємо ще втілити в рамках співпраці з Фондом, наша економіка продовжить відновлюватися. Якщо ми не будемо змінювати курсу, в найближчому майбутньому вже Україна, як акціонер МВФ та Світового банку, буде допомагати іншим державам, які вирішать змінитися та розвиватися", - йдеться у повідомленні.

Реформа охорони здоров'я, Національне антикорупційне бюро, чиста вода у Франківську, електронні декларації, дорога Київ-...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 4 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Данилюк повідомляв, що Світовий банк за 25 років вклав у проекти в Україні 11,6 мільярдів доларів.