ua en ru

Подальший розвиток ідей сепаратизму в Україні може призвести до громадянської війни, - РНБО

Подальший розвиток ідей сепаратизму в Україні може призвести до громадянської війни.

Подальший розвиток ідей сепаратизму в Україні може призвести до громадянської війни. Про це йдеться в заяві апарату Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

"Ми, співробітники Апарату Ради національної безпеки і оборони України, в рамках своїх повноважень, уважно відстежуємо ситуацію, пов'язану з будь-якими спробами насадження суспільству ідей сепаратизму. Ми вважаємо, що це дуже небезпечний шлях, і рішуче заявляємо, що це шлях, який може привести до втрати територіальної цілісності нашої держави і виникнення реальної громадянської війни", - йдеться в повідомленні.

РНБО закликав представників парламентських партій та громадських рухів, представників бізнесу, військовослужбовців та держслужбовців зупинити ескалацію сепаратизму в Україні.

"У цей непростий для країни період, деякі псевдопатріоти намагаються грати "свою" гру, скориставшись тимчасовою слабкістю центральної влади і намагаючись додати в горнило поки кризової ситуації горючої суміші для перетворення її в національну трагедію", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, на даний час посада секретаря РНБО вакантна після відставки Андрія Клюєва і призначення його на пост глави Адміністрації Президента.