ua en ru

Daimler підозрюють у маніпулюванні даними про вихлопні гази

Daimler підозрюють у маніпулюванні даними про вихлопні гази Фото: Daimler (twitter.com-quattroruote)

Daimler можу маніпулювати з датчиками шкідливих вихлопних газів на мільйони автомобілів

Німецький автоконцерн Daimler підозрюється в маніпуляції даними про обсяг шкідливих вихлопних газів більше мільйона автомобілів. Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung.

"Daimler могла маніпулювати даними про викиди вихлопних газів дизельних транспортних засобах. Протягом майже цілого десятиліття, з 2008 по 2016 рік, було продано більше мільйона автомобілів з неприпустимо високими в Європі і США викидами забруднюючих речовин", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що такі дані випливають з рішення окружного суду Штутгарта, яке було основою для рейду в Daimler і ще декількох компаніях, которон відбулося кілька тижнів тому.

Зазначено, що в автомобілях, серед яких - різні моделі Mercedes, були встановлені двигуни, в яких навмисне занижувався рівень шкідливих речовин. Так, під підозрою перебувають двоє співробітників Daimler, допускається також, що ще кілька людей, які працювали в компанії, були їхніми спільниками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мюнхенська прокуратура розширила розслідування відносно концерну Audi, який фігурує у так званому "дизельному скандале", пов'язаному з навмисним заниженням відомостей про вихлопах дизельних автомобілів.