ua en ru

Daimler і Rolls-Royce підняли пропозицію щодо купівлі Tognum на 8,3% - до 3,4 млрд євро

Автоконцерни Daimler AG і Rolls-Royce Group Plc підняли пропозицію щодо купівлі німецького виробника двигунів Tognum AG на 8,3%, оцінивши компанію в 3,4 млрд євро (4,8 млрд дол.). Про це повідомляє Bloomberg. Попередня пропозиція розміром 3,12 млрд євро не задовольнила раду директорів Tognum.

Зараз претенденти на покупку готові платити 26 євро за акцію. Повідомляється, що пропозиція була зроблена в усній формі і буде оформлено найближчим часом.

"Виконавча рада вітає готовність учасників розглянути можливість збільшення ціни пропозиції", - говориться в заяві Tognum.

Daimler вже належить 28,4% акцій Tognum.

Нагадаємо, що два автоконцерни оголосили про намір придбати німецьку компанію 9 березня. Покупці планують володіти компанією через спеціальне спільне підприємство (СП) на паритетних засадах (50/50).

Daimler AG - німецький автомобільний концерн володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Найбільші акціонери - арабська інвесткомпанія Aabar Investments (9%) та уряд Кувейту (6,9%). Французько-японський альянс Renault/Nissan володіє 3,1% акцій Daimler. У свою чергу, Daimler володіє 15% акцій російського виробника вантажівок "Камаз".

Компанія Tognum - один з провідних у світі постачальників двигунів, рухових установок і розподілених енергетичних систем. В 2009 р. продажі Tognum склали 2,5 млрд євро. У грудні 2005 р.