ua en ru

Daimler та "КамАЗ" підписали протокол про створення СП, інвестиції на першому етапі - 50 млн євро

Daimler AG і ВАТ "КамАЗ" підписали протокол про наміри щодо співробітництва у галузі виробництва осей. Інвестиції на першому етапі створення спільного підприємства (СП) складуть 50 млн євро. Про це повідомляє прес-служба "КамАЗ".

"У підписаному протоколі про наміри підприємства домовилися об'єднати зусилля в сфері локального виробництва осей для вантажних автомобілів. Запланований розмір інвестицій на першому етапі складе 50 млн євро", - йдеться в повідомленні.
Як повідомив відповідальний за закупівлі та виробництво запчастин Daimler Trucks Штефан Бухнер, "спільне підприємство в найближчому майбутньому зможе постачати осями виробництва" КамАЗ "і" Мередес-Бенц Тракс Схід". "Цей крок підтверджує намір Daimler створити світову мережу з виготовлення компонентів, яка буде представлена, в тому числі, і в Росії ", - додав він.

За словами генерального директора ВАТ "КамАЗ" Сергія Когогіна, нове СП зміцнить стратегічне партнерство Daimler Trucks і "КамАЗ".

"Багатоступінчастий план по локальному виробництва осей Daimler в Набережних Челнах передбачає, що незабаром будуть поставлятися осі і компоненти осей для передніх неприводних осьових систем та одно-і двоступеневих задніх приводних осьових систем. План також передбачає, що" КамАЗ "буде поставляти окремі компоненти осей на завод з виробництва осей Daimler в місті Кассель (Німеччина) для подальшого складання ", - йдеться в повідомленні.
У єдиний комплекс ВАТ "КамАЗ" входять 13 великих спеціалізованих підрозділів з розробки, виробництва, складання автомобільної техніки і автокомпонентів, а також збуту готової продукції. Всього в групі компаній "КАМАЗ" - 110 підприємств, включаючи спільні підприємства в країнах СНД і зарубіжні складальні виробництва.

Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Daimler володіє 11% акцій російського виробника вантажівок КАМАЗ, а у партнерстві з Європейським банком реконструкції та розвитку - часткою в 15%. Підрозділ Daimler Trucks є виробником комерційних автомобілів. У Daimler Trucks входять марки Mercedes-Benz, Freightliner, Mitsubishi Fuso, Western Star.