ua en ru

Д.Тевельов: Позиція відносно переходу на електронну систему звітності на ринку цінних паперів має бути жорсткішою

Професійні учасники ринку цінних паперів повинні посилити позиції відносно переходу на електронну систему звітності. Про це в ході загальних зборів членів асоціації "Фондове партнерство" заявив голова Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) Дмитро Тевельов, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Д.Тевельова, впровадження електронної системи звітності для професійних учасників ринку відбувається з великими труднощами. "Перше завдання, яке найближчим часом повинно реалізуватися і поки реалізується з величезними труднощами - це перехід на електронну звітність... Хочеться жорсткішої і конструктивнішої позиції з боку професійних учасників ринку. Саме вони повинні були брати за руку комісію і тягнути до цього рішення. Вийшло навпаки: комісія рухає це рішення, а профучасники не можуть його підтримати", - відзначив глава ДКЦПФР.
.
Нагадаємо, частина професійних учасників фондового ринку, зокрема асоціація "Українські фондові торговці", неодноразово виступала із зауваженнями відносно введення електронної системи звітності.