ua en ru

Д.Стросс-Кан пішов з посади директора-розпорядника МВФ

Домінік Стросс-Кан йде з посади директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ), йдеться в заяві фонду. При цьому Д.Стросс-Кан у своєму листі заявив, що заперечує всі звинувачення, висунуті в його адресу, передає РБК.

Обов'язки глави МВФ тимчасово виконуватиме заступник директора Джон Ліпскі.

Д.Стросс-Кан був арештований 14 травня в Нью-Йорку за звинуваченням у сексуальних домаганнях до покоївки готелю. Звинувачення будуються на свідченнях 32-літньої покоївки. Потерпіла стверджує, що увійшла в номер, де зупинився Д.Стросс-Кан близько першої години дня в суботу. Там на неї накинувся голий Д.Стросс-Кан, який намагався її зґвалтувати. Жінка вирвалася, втекла з номери і звернулася в поліцію.

Крім того, 16 травня ц.р. французька письменниця Трістан Банон заявила, що може подати в суд на голову МВФ за сексуальні домагання майже десятирічної давності. За словами юриста, в 2002 р. глава МВФ спробував зґвалтувати Т.Банон в квартирі, де вона збиралася взяти у Д.Стросс-Кана інтерв'ю.

62-літній Д.Стросс-Кан керував МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції.