ua en ru

Сина Берлусконі засудили до 14 місяців в'язниці за фінансові махінації

Сина Берлусконі засудили до 14 місяців в'язниці за фінансові махінації Фото: П'єра Сильвіо Берлусконі засудили до 14 місяців тюремного ув'язнення у справі про фінансові махінації

Як зазначається, суд виніс більш м'яке покарання, ніж вимагала прокуратура

Апеляційний суд Мілана (Італія) сьогодні, 17 березня, засудив сина колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, віце-президента компанії Mediaset П'єра Сільвіо Берлусконі до 14 місяців тюремного ув'язнення у справі про фінансові махінації. Про це повідомляє La Repubblica.

Як зазначається, до аналогічного терміну засуджений президент Mediaset Феделе Конфалоньєрі. Ще шість фігурантів справи були виправдані.

Повідомляється, що П'єр Сильвіо Берлусконі і Феделе Конфалоньєрі визнані винними в шахрайстві при купівлі прав на фільми і інший телевізійний контент для компанії Mediatrade, підконтрольної Mediaset.

Таким чином апеляційний суд скасував рішення попередньої інстанції, яка в 2014 році виправдала всіх фігурантів справи. У той же час суд виніс більш м'яке покарання, ніж вимагала прокуратура. Звинувачення просило призначити синові Берлусконі три роки та два місяці тюремного терміну, Конфалоньєрі - три роки і чотири місяці ув'язнення.

Разом з тим, рішення суду не означає, що П'єр Сильвіо Берлусконі відправиться у в'язницю. Як зазначає агентство Ansa, вироки з невеликими термінами ув'язнення, як у цій справі, в Італії, як правило, передбачають відстрочку відбування покарання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ Італії викликало посла США через інформації про стеження за екс-прем'єр-міністром Сільвіо Берлусконі в 2011 році.