ua en ru

Cуд у Туреччині заблокував доступ до YouTube і Twitter

Cуд у Туреччині заблокував доступ до YouTube і Twitter Фото: AFP

Турецький суд виніс рішення про блокування YouTube і Twitter, при цьому Facebook уникнув санкцій, виконавши вимоги місцевого регулятора, повідомляє Hurriyet Daily News.

Приводом для блокування YouTube, Twitter і ще 166 сайтів могла послужити публікація фотографій і відео, які були зроблені під час захоплення радикалами стамбульського прокурора. На одній з них, зазначають місцеві ЗМІ, було знято злочинця, що приставив пістолет до голови прокурора.

31 березня двоє членів Революційної народно-визвольної партії взяли в заручники Мехмета Селім Кіраза, прокурора Стамбула. Заручник отримав 5 вогнепальних поранень і помер у госпіталі.

Глава експертної ради з інформаційних технологій Тайфун Акарер пояснив непотрапляння Facebook під блокування своєчасним виконанням вимог.

Це вже не перший випадок, коли турецька влада блокує дані ресурси: під час кампанії перед місцевими виборами в березні 2014 р. підставою для санкцій стало розміщення в мережі аудіозаписів, на яких тодішній прем'єр-міністр Тайіп Ердоган був викритий у корупції. У результаті країна відчула пожвавлення протестних рухів і зазнала міжнародної критики через прийнятий в минулому році закон про блокування сайтів.

Нагадаємо, в березні минулого року влада Туреччини заблокували DNS-сервіс пошуковика Google, який місцеві жителі використовували для того, щоб обходити заборону на Twitter.

За матеріалами: Hurriyet Daily News