ua en ru

Суд зобов'язав "Еко-Сервіс" закрити звалище в аеропорту "Бориспіль"

Господарський суд Київської області задовольнив позов Бориспільської міжрайонної прокуратури та зобов'язав ТОВ "Еко-Сервіс" припинити функціонування полігону твердих побутових відходів на приаеродромній території Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Господарський суд Київської області задовольнив позов Бориспільської міжрайонної прокуратури та зобов'язав ТОВ "Еко-Сервіс" припинити функціонування полігону твердих побутових відходів на приаеродромній території Міжнародного аеропорту "Бориспіль". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

"Суд погодився з доводами прокуратури, що подальша експлуатація полігону може призвести до непоправних наслідків, зокрема, аварій повітряних суден і задовольнив позов у повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що експлуатація цього полігону загрожує життю і здоров'ю людей, оскільки спричиняє масове скупчення птахів, створюючи загрозу їх зіткнень з літаками.

Полігон твердих побутових відходів загальною площею понад 6 га розташований на відстані близько 2 км від аеропорту "Бориспіль". На підставі договору оренди, укладеного з Бориспільським виробничим управлінням комунального господарства, полігон використовується ТОВ "Еко-сервіс".

Нагадаємо, 5 березня 2014 р. Вищий господарський суд прийняв рішення припинити функціонування полігону твердих побутових відходів площею 6 га у двох кілометрах від Міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київська область).