ua en ru

Credit Suisse заплатив 400 млн доларів штрафу владі США

Credit Suisse заплатив 400 млн доларів штрафу владі США Фото: Credit Suisse заплатив США величезний штраф

Штраф сплачено в рамках справи про іпотечні папери

Швейцарський Credit Suisse Group AG (CSGN.S) заплатила 400 млн доларів Міністерству юстиції США в рамках врегулювання претензій американського уряду у справі про незабезпечених іпотечних паперах. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як повідомляється, зазначений банк і кілька найбільших банківських груп звинувачувалися в тому, що період світової фінансової кризи торгували "токсичними" іпотечними сертифікатами, які стали причиною банкрутства кількох кредитних спілок.

Представники позивача заявили, що цієї суми вистачить для врегулювання 19 з 20 позовів, які були подалны протягом останніх шести років до банків щодо їх андеррайтингу або продажу цінних паперів п'яти кредитним спілкам, які зазнали невдачі в 2009 і 2010 роках.

Включаючи угоду з UBS Group AG (UBSG.S) у розмірі 445 млн доларів, позивач повідомив, що відшкодував близько 5,1 млрд доларів в результаті судових спорів з банками.

Він сказав, що надходження будуть використані для виплати вимог щодо корпоративних корпорацій, членів United Corporate, Southwest Corporate, кредитних спілок Центральної та Західної корпорацій США.

Платіж Credit Suisse дозволяє заяви про те, що банк ввів Southwest Corporate, Central and Western Corporate в оману щодо ризиків в 715 млн доларів іпотечних цінних паперів з іпотечним покриттям, куплених у період з 2005 по 2007 рік.

При цьому банк не визнає себе винним у нанесенні саме такого збитку.

У той же час, кредитний регулятор США відмовився від 20 позову, у зв'язку з тим, що останній випадок за іпотечними цінними паперами відноситься до нині збанкрутілої NovaStar Financial Corp.

Нагадаємо, в кінці 2016 року Credit Suisse погодився виплатити 5,28 млрд доларів Мін'юсту США.