ua en ru

Coca Cola HBC прийняла рішення перейти з Афінської фондової біржі на Лондонську

Компанія Coca Cola Hellenic Bottling Company, боттлер і дистриб'ютор напоїв зі штаб-квартирою в Афінах, прийняла рішення вилучити акції з Афінської фондової біржі і розмістити їх на Лондонській фондовій біржі (LSE). Про це повідомляє "Росія 24".

Таке рішення може завдати серйозного збитку економіці Греції, оскільки, на погляд експертів, це певний сигнал всьому бізнесу в країні.

"Грецькі біржі втрачають дуже хороші компанії, тоді як Лондонська фондова біржа набуває", - відзначає аналітик Beta Securities Манос Хадзідакіс.

Компанія покидатиме Грецію у декілька етапів, вже створена швейцарська компанія Coca-Сola HBC AG, папери якої були запропоновані акціонерам CCH в обмін на їхні акції.

Експерти відзначають, що дана пропозиція жодним чином не торкнеться бізнесу і стратегії компанії, оскільки носить технічний характер. Обмін акцій дозволить боттлеру добитися розміщення на найбільш ліквідному біржовому майданчику в Європі.

"Це дозволить поліпшити доступ на міжнародні ринки капіталу і запозичень і підсилити гнучкість у залученні нових засобів для підтримки бізнесу і забезпечення його майбутнього зростання", - мовиться в повідомленні компанії.

Читайте також: Coca-Сola і Mcdonald's покидають Болівію