ua en ru

CNBM не купує проекти альтернативної енергетики, оскільки вже є їх власником, - голова правління

CNBM International Corporation не купує проекти відновлюваної енергетики, так як вже є власником, зараз займається оформленням прав. Про це повідомив голова правління CNBM International Corporation Джейсон Джанг.

За його словами, керівництво CNBM спільно з радником канцелярії з торгівельно-економічних питань при посольстві Китаю зустрічалися в Україні з представниками Антимонопольного комітету.

"Під час зустрічі я порушив питання щодо завершення оформлення прав та чому все так довго вирішується. На зустрічі було близько 10 представників комітету. Вони нас запевнили, що все добре і додаткових запитань у них не виникло. Якщо у них були питання, і на їх думку потрібно було додаткове вивчення - чому вони нам цього не сказали?" - зазначив Джанг.

"...Наша держава захищає свої засоби з моменту їх здійснення, а не з моменту завершення формальностей. І те, що процес формально не завершено, не говорить, що ми не власники і що ми не будемо захищати наші інвестиції...", - додав Джанг.

Глава корпорації зазначив, що з середини 2014 р. економічним власником проектів в Україні є CNBM. Всі ризики та вигоди за цими проектами несе китайський уряд в особі компанії, про що її представники заявляли неодноразово, в тому числі і українським держорганам і установам.

Нагадаємо, цього тижня стало відомо, що АМКУ вже більше півроку блокує завершення угоди з купівлі великої китайської держкорпорацією об'єктів сонячної генерації в Україні. Йдеться про китайську CNBM, яка вже більше п'яти років працює на ринку України.