ua en ru

У cирійській Рацці залишається близько двох тисяч бойовиків ІД

У cирійській Рацці залишається близько двох тисяч бойовиків ІД Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

Бої за місто Ракка загострюються

У Сирії загострюються бої за місто Ракка, яке екстремістське угруповання "Ісламська держава" зробило своєю сирійською "столицею". У Рацці, за оцінками США, залишаються близько двох тисяч бойовиків терористичної організації, які протистоять підтримуваним США арабським та курдським підрозділам "Демократичних сил Сирії" (SDF), передає DW.

"Сьогодні у Рацці ІД бореться за кожен квартал. Бореться за власне виживання", - заявив спеціальний уповноважений США по коаліції проти "Ісламської держави" Бретт Макгурк.

За його словами, ісламісти втратили уже близько 70 тисяч квадратних кілометрів на території двох країн, де вони активно діяли, - 78% захоплених земель в Іраку та 58% - у Сирії.

Також Макгурк повідомив, що за співпраці з Туреччиною коаліція під проводом США заблокувала сирійсько-турецький кордон, тож ІД не зможе надсилати бойовиків із Сирії для терактів у Європі та світі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підтримувані Сполученими Штатами Америки Сирійські демократичні сили звільнили половину Ракки від "Ісламської держави".