ua en ru

ПВК "Вагнера" вербує своїх найманців у в'язницях, - СБУ

ПВК "Вагнера" вербує своїх найманців у в'язницях, - СБУ Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Не менше третини членів ПВК "Вагнера" не є росіянами за національністю

Так звана "Приватна військова компанія Вагнера" вербує своїх найманців у в'язницях. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив начальник апарату керівника Служби безпеки України Ігор Гуськов, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими даними і ми сьогодні представимо докази, де відбувається вербування найманців "Вагнера", це колонії, де відбувають покарання. Підбираються люди, які мають військову підготовку з кримінальним минулим, причому мова не йде про розкрадання дрібного майна, крадіжки. Мова йде про тяжкі злочини", - сказав він.

Серед наведених Гуськовим прикладів:

  • Кузнєцов Олександр Сергійович, 1977 року народження, який обіймає посаду командира 1 разведштурмовой роти, який був раніше засуджений за викрадення людини та грабіж,
  • Байкин Ришат Мухамедвалиевич, 1981 року народження, який обіймає посаду розвідника-водія в 1 відділенні 1 взводу 3 РШР раніше був засуджений за зґвалтування.

Також Гуськов зазначив, що не менше третини членів ПВК "Вагнера" не є росіянами за національністю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найманці так званої "приватної військової компанії Вагнера" (ПВК) причетні до трагедії Іл-76 і штурму Луганського аеропорту.