ua en ru

Чубаров запропонує Кабміну скасувати постанову про порядок в'їзду до Криму

Чубаров запропонує Кабміну скасувати постанову про порядок в'їзду до Криму Фото: Рефат Чубаров

Чубаров вже провів зустріч з Наталею Севостяьновою

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров почав консультації в Кабінеті міністрів про внесення змін до порядку в'їзду до Криму з території України. Він провів зустріч з першим заступником міністра юстиції України Наталією Севостяьновою, передає "Крим. Реалії".

"Ми обговорили ці питання. Міністерство юстиції також вивчатиме ці документи для того, щоб ми на початку тижня, швидше за все, у вівторок-середу, зібралися на нараду у віце-прем'єр-міністра Вощевського для обміну оцінками та пропозиціями", - розповів Чубаров.

За його словами, предметом обговорення є постанова Кабінету міністрів "Про порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї". На думку глави Меджлісу, постанову слід скасувати, а не вносити до неї зміни.

Чубаров наполягає на зміні порядку в'їзду з дозвільного на повідомний, при якому фіксуватимуть факт в'їзду іноземця до Криму з території Росії. При цьому іноземних громадян інформуватимуть про правила поведінки на окупованих територіях.

З початку червня іноземцям доводиться звертатися до української влади за дозволом на в'їзд до Криму. Зазвичай оформлення дозволу займає кілька днів. Це змушує багатьох в'їжджати в Крим з території Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Криму планують спростити процедуру в'їзду іноземних туристів.