ua en ru

Чубаров залишається повноправним главою кримсько-татарського меджлісу

Чубаров залишається повноправним главою кримсько-татарського меджлісу Президія меджлісу вирішив, що Рефат Чубаров залишається повноправним головою представницького органу кримсько-татарського народу. Відповідне рішення було прийнято на засіданні президії в Сімферополі

Президія меджлісу вирішив, що Рефат Чубаров залишається повноправним головою представницького органу кримсько-татарського народу. Відповідне рішення було прийнято на засіданні президії в Сімферополі, передає "Кримінформ".

Члени президії прийняли заяву з приводу заборони на в'їзд до Криму Рефата Чубарова. У документі вони висловив свій протест щодо таких дій кримської влади, а також звернулися із закликом до міжнародної громадськості та міжнародним організаціям відреагувати на дану ситуацію.

Крім цього було вирішено, що меджліс кримсько-татарського народу буде продовжувати роботу в штатному режимі.
Російська Федерація заборонила в'їзд на свою територію голові меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова на 5 років.
Прокурор Криму Наталія Поклонська при оголошенні голови меджлісу Рефата Чубарова заборони на в'їзд на територію РФ попередила його про можливість визнання меджлісу екстремістською організацією в разі подальших порушень федерального законодавства його функціонерами.

На кордоні України з Росією в прикордонному пункті пропуску "Чонгар" 5 липня Поклонська винесла повторне попередження Чубарову про неприпустимість здійснення екстремістської діяльності. При цьому прокурор послалася на розгляд меджлісом на виїзному засіданні організації 4 липня, питання про реалізацію постанови Курултаю про право на самовизначення кримських татар.