ua en ru

Чубаров: під анексії Криму західні посли просили не провокувати російських військових

Чубаров: під анексії Криму західні посли просили не провокувати російських військових Фото: Рефат Чубаров розповів про дзвінки західних послів з проханням не провокувати росіян в Криму

Голова Меджлісу не здивований оприлюдненою стенограмою РНБО

Під час анексії Автономної Республіки Крим у березні 2014 року посли країн Європи та Сполучених Штатів неодноразово просили голову Меджлісу кримськотатарського народу не провокувати російських військових на активні дії. Про це повідомив голова Меджлісу Рефат Чубаров в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

Чубаров заявив, що йому як голові Меджлісу кримськотатарського народу неодноразово телефонували посли західних країн з проханням не провокувати російських військових на більш активні дії.

"Я цілими днями був на зв'язку з відповідними послами європейських країн, США. І завжди було прохання: не дайте спровокувати російських військових на більш рішучі дії. Мине деякий час, ми обов'язково знайдемо рішення. Не дайте себе спровокувати - це був головний і єдиний меседж наших західних партнерів, зокрема, до мене", - сказав голова Меджлісу.

Також він повідомив, що оприлюднена стенограма засідання РНБО України щодо Криму не здивувала його.

Нагадаємо, днями президент України Петро Порошенко розповів, як потрапив у Крим і що там робив в лютому 2014 року - в ході анексії Росією українського півострова.