ua en ru

Члени збірної України з велоспорту завойовують світову першість, - Олександр Башенко

Сьогодні Ярослав Попович та Андрій Гривко є кращими спортсменами збірної України з велоспорту. У складі своїх команд RadioshakTrek і Astana вони піднялися на п'яту і шосту рядка світового рейтингу у командній гонці на час. Про це заявив віце-президент Федерації велоспорту, голова правління групи Іса Прайм Девелопментс Олександр Башенко, повернувшись з Чемпіонату Світу з велоспорту в Італії.

"Хочу відзначити виступ Ганни Соловей в індивідуальній гонці з роздільним стартом, де вона увійшла в десятку найсильніших спортсменок світу і посіла 8-е підсумкове місце, пройшовши технічно складну трасу протяжністю 22,05 км за 27,9 хвилини, поступившись золотої медалі всього 42 секунди", - додав Башенко.

Ділячись враженнями від чемпіонату світу, Башенка зазначив, що іншим українським спортсменам поки що похвалитися нічим.

"Ми покладали великі надії на командну гонку з роздільним стартом команди Kolls, але технічні перепони і людський фактор не дозволили досягти бажаного результату. Два з шести спортсменів не змогли стартувати. І щоб виконати роботу над помилками, зробленими в ключових дисциплінах Чемпіонату Світу з шосейного велоспорту нам потрібен рік. Але не потрібно забувати про Олімпійських іграх. Для того, щоб гідно виступити і отримати місця на подіумі літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро, необхідна технічна, а головне, матеріальна бази для підйому чоловічого і жіночого шосейного велоспорту. З останнім в Україні особливо плачевно", - так прокоментував результати української збірної Башенко.

"Український велоспорт сьогодні на межі виживання, але у нас є величезний потенціал і задатки. Ми можемо розраховувати на молодь. Ганну Соловей, Тимура Малєєва, Олександра Головаша, Марка Падуна - всі вони молоді спортсмени, яких необхідно розвивати і підтримувати. У нас є і гучні перемоги - Андрія Гривко, Ярослава Поповича, Сергія Гречина, Юрія Метлушенко, Віталія Буца, Дениса Костюка, Віталія Попкова - на які треба рівнятися", - підкреслює Башенко.

Нагадаємо, з 22 по 29 вересня в Італії (Флоренція) визначають найсильніших спортсменів у велосипедному спорті. У програмі Чемпіонат Світу з шосейного велоспорту залишилися самі видовищні старти цього виду - групові гонки серед юніорів, андерів, жінок і еліти професійного пелотона.