ua en ru

Члени НПС почали перебиратися в столицю Лівії


Члени Національної перехідної ради Лівії почали перебиратися в столицю. Половина членів опозиційного органу вже прибула з Бенгазі в Тріполі, передає радіостанція "Маяк".

Уряд бунтівників збирається якнайшвидше почати реформи, покликані подолати наслідки правління Муамара Каддафі.

Зараз у столиці перебувають щонайменше вісім членів Ради, в тому числі міністри оборони, юстиції, внутрішніх справ і охорони здоров'я.

Повстанці заявили про плани переправити уряд в Тріполі після того, як під їх контролем виявилася велика частина лівійської столиці.

Раніше сьогодні Каддафі виступив з черговим аудїозверненянм до співгромадян, закликавши їх "продовжувати боротися проти іноземної інтервенції". Достовірних даних про те, де знаходиться полковник, й досі немає.

Нагадаємо, до пошуків Каддафі, розпочатих лівійськими повстанцями, підключилися сили НАТО. Як повідомив в четвер британський міністр оборони Лайєм Фокс, НАТО надає повстанцям розвідувальні дані і спеціальне обладнання, необхідне для пошуків.

Після цього звернення Каддафі лівійський телеканал "Аль-Ахрар", що підтримує опозицію, почала транслювати в прямому ефірі прес-конференцію глави НПС Мустафи Абдель Джаліля. Лідер уряду повстанців закликав жителів з територій, не залучених у військові дії, "приєднуватися до революції".