ua en ru

Члени НАЗЯВО визначилися з кандидатурами на керівництво агентства

Члени НАЗЯВО визначилися з кандидатурами на керівництво агентства Фото: У НАЗЯВО відбулося обрання кандидатур на посаду голови та заступників

Члени нацагентства обрали заступників Голови, яких рекомендуватимуть на затвердження Кабміном

У Національному агентстві із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) сьогодні, 6 липня відбулося обрання кандидатур на посаду голови та заступників. Про це повідомили декілька учасників зібрання, на якому відбулося голосування.

"У виборах взяли участь 21 з 25 членів НАЗЯВО. За результатами голосування члени НАЗЯВО рекомендують Уряду призначити головою нацагентства завідувача кафедри педіатрії Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора медичних наук, професора Олександра Волосовця", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, як зазначається, члени нацагентства обрали заступників Голови, яких рекомендуватимуть на затвердження Кабміном.

"Зокрема, заступниками обрано завідувача кафедри фінансів Київського національного торговельно-економічного університету Ігоря Чугунова; кандидата політичних наук, доцента Ірину Климкову; доктора фізико-математичних наук, доцента Сергія Храпатого; завідувача кафедри геофізики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергія Вижву", - повідомили учасники зібрання.

Відповідно до закону члени НАЗЯВО зробили подання на Уряд, який і призначить на посади голову та його заступників офіційно.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив за поліпшення якості освіти за рахунок скорочення кількості шкіл.

Раніше Яценюк повідомив, що в Україні 30% студентів вищих навчальних закладів зізналися, що дають хабарі.