ua en ru

Члени екіпажу збитого в зоні АТО Ан-26 вийшли на зв'язок, - глава Міноборони

Міністр оборони Валерій Гелетей доповів Президенту України Петру Порошенку про те, що члени екіпажу літака АН-26, який виконував завдання в рамках забезпечення активної фази АТО та був збитий, вийшов на зв'язок з Генеральним штабом.

Міністр оборони Валерій Гелетей доповів Президенту України Петру Порошенку про те, що члени екіпажу літака АН-26, який виконував завдання в рамках забезпечення активної фази АТО та був збитий, вийшов на зв'язок з Генеральним штабом. Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Зараз триває пошуково-рятувальна операція для того, щоб доставити екіпаж літака Повітряних сил України на територію, яка вже контролюється українським військовими", - йдется у повідомленні.

Також згідно з повідомленням, було зазначено, що, з огляду на те, що літак йшов на висоті 6500 м, його враження переносними зенітними комплексами є неможливим.

Нагадаємо, раніше в прес-центрі АТО повідомили, що в зоні антитерористичної операції приблизно о 12:30 пропав зв'язок з літаком ЗС України Ан-26, який виконував завдання в рамках повітряно-транспортного забезпечення активної фази АТО.

Пізніше на брифінгу радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Ан-26 був збитий, а два члени екіпажу вистрибнули на парашутах.