ua en ru

Членів Антикорупційного агентства оберуть у вересні, - Петренко

Членів Антикорупційного агентства оберуть у вересні, - Петренко Фото: Павло Петренко

Глава Мін'юсту пообіцяв, що процес відбору в конкурсну комісію агентства стане прозорішим

Членів Національного антикорупційного агентства оберуть у вересні 2015 року Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко сьогодні в ході брифінгу в Кабміні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я маю надію, що 28 серпня відбудуться ці ініціативні збори, які нададуть можливість розблокувати роботу конкурсної комісії, і вже протягом вересня буде відбуватися процес відбору членів Антикорупційного агентства", - сказав Петренко.

Глава Мін'юсту також пообіцяв, що процес відбору в конкурсну комісію Національного антикорупційного агентства стане прозорішим.

"Ми зі свого боку уряд, як Міністерство юстиції, передбачили ще додаткові гарантії щодо підтримки прозорості цього процесу. Перше, найголовніше - всі громадські організації, які будуть заявлятися на повторні ініціативні збори протягом доби - інформація про цих громадських організаціях буде розміщена на сайті Мін'юсту. Друге, будуть прописані додаткові критерії перевірки того, що дійсно в тій чи іншій громадській організації є досвід", - повідомив міністр.

Також, за його словами, передбачено проведення презентації всіх громадських організацій, які номінуються у конкурсній комісії.

Зазначимо, уповноваженим уряду з проведення ініціативних зборів Національного антикорупційного агентства призначений перший заступник міністра юстиції Наталія Севастьянова.