ua en ru

Членам ДНР загрожує по 15 років в'язниці за скоєння розбійних нападів

Членам ДНР загрожує по 15 років в'язниці за скоєння розбійних нападів

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт відносно семи членів ОЗУ, які вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів, передбачених статтями 257 (бандитизм), 187 (розбій), 129 (погроза вбивством), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 р. двоє мешканців м. Красноармійська, перебуваючи на території міста Донецька, вступили до лав терористичної організації "ДНР" і, повернувшись до рідного міста, маючи при собі зброю і боєприпаси, організували озброєну злочинну групу, до складу якої увійшли семеро осіб.

"Протягом семи місяців злочинці скоїли 12 розбійних нападів на підприємства і громадян у Червоноармійському та Добропільському районах, в результаті чого заволоділи особистим майном та грошовими коштами потерпілих на суму близько 200 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

В даний час всім членам банди судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними МВС, за ДНР і ЛНР воюють тисячі бойовиків-найманців і терористів.