ua en ru

Чийгоза і Умерова обміняли на двох обвинувачених у шпигунстві росіян

Чийгоза і Умерова обміняли на двох обвинувачених у шпигунстві росіян Фото: Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров (колаж РБК-Україна)

Смирнов і Анісімов були арештовані в Туреччині в квітні 2016 року

Лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза обміняли на двох обвинувачених у шпигунстві громадян Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє DW, посилаючись на інформацію турецького телеканалу.

"Турецький уряд обміняв Чийгоза і Умерова на двох росіян, звинувачених у шпигунстві", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, громадяни РФ Олександр Смирнов і Юрій Анісімов були арештовані в Туреччині в квітні 2016 року.

Так, їх за даними судових документів звинувачували в плануванні вбивств чеченських дисидентів і, донедавна, тримали під вартою в Турецькій республіці.

Зазначається, що прокурор звернувся в стамбульський суд з проханням звільнити 2 російських агентів у рамках прийнятого у серпні указу, який дає президенту право обмінювати або видавати іноземних громадян, ув'язнених у турецьких в'язницях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Умерова, що основною причиною звільнення політв'язнів було бажання російського президента Володимира Путіна зберегти відносини з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.