ua en ru

Чистий прибуток UBS за підсумками I кварталу 2011 р. знизився на 18% - до 1,4 млрд євро

Чистий прибуток швейцарського банку UBS (доступна для розподілу серед акціонерів) за підсумками I кварталу 2011 р. знизився на 18% і склав 1,8 млрд швейцарських франків (1,4 млрд євро). Відповідна інформація міститься в опублікованому сьогодні фінансовому звіті банку, передає РБК.

Валовий операційний прибуток у звітному періоді скоротився на 7% і склав 8,344 млрд швейцарських франків (6,5 млрд євро), тоді як в I кварталі 2010 р. компанія зафіксувала показник на рівні 9,010 млрд швейцарських франків. Чистий процентний дохід банку за звітний квартал скоротився на 5% - до 4,578 млрд швейцарських франків (3,5 млрд євро) проти 4,798 млрд швейцарських франків в I кварталі 2011 р.

Швейцарський банк UBS був заснований більше ста років тому, однак у своєму нинішньому вигляді був сформований в 1998 р. після злиття Union Bank of Switzerland і Swiss Bank Corporation. В даний час це міжнародна компанія, що надає фінансові послуги приватним, корпоративним та інституціональним клієнтам. Штаб-квартири банку розташовані в Базелі і Цюріху. Число співробітників банку перевищує 65 тис. осіб, а його офіси розташовані в 50 країнах світу (хоча переважна більшість представництв UBS розташована в Європі та Північній Америці). Акції банку торгуються на біржах Швейцарії, Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) і Токійській фондовій біржі.

UBS