ua en ru

Чистий прибуток J.P.Morgan Chase в I півріччі 2011 р. виріс на 35% - до 11 млрд доларів

Чистий прибуток одного з найбільших американських комерційних банків J.P.Morgan Chase & Co. у I півріччі 2011 р. виріс на 35% і склав 10,99 млрд дол. в порівнянні з 8,12 млрд дол., отриманими в I півріччі минулого року. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні фінансовому звіті банку. Виручка за звітний період знизилася на 1% і склала 52 млрд дол. проти 52,77 млрд дол. роком раніше, пише РБК.
За підсумками II кварталу 2011 р. чистий прибуток J.P.Morgan Chase склав 5,43 млрд дол., що на 13% перевершує аналогічний показник річної давності у розмірі 4,8 млрд дол. Виручка банку в II кварталі зросла на 7% - до 26,78 млрд дол. в порівнянні з 25,1 млрд дол. в II кварталі минулого року.
Квартальні показники J.P.Morgan виявилися кращими за чекання ринку. Прибуток на акцію склав 1,27 дол., тоді як аналітики, опитані Thomson Reuters, в середньому прогнозували цей показник на рівні 1,21 дол./акція.
J.P.Morgan Chase за традицією відкриває серію звітів провідних американських банків. На цьому тижні підсумки II кварталу також представить Citigroup, на наступній - Bank of America, Goldman Sachs і Morgan Stanley.
Банк J.P.Morgan Chase & Co. утворився в 2000 р. в результаті злиття Chase Manhattan Bank і J.P.Morgan & Co. Оперує під брендами J.P.Morgan і Chase. Банк представлений більш ніж в 60 країнах світу, кількість співробітників перевищує 200 тис. людей. Сукупні активи компанії складають 2 трлн дол. В порівнянні з американськими конкурентами J.P.Morgan досить упевнений пережила фінансова криза.