ua en ru

Чистий прибуток Goldman Sachs в II кварталі 2013 р. в річному вимірі збільшився в два рази - до 1,86 млрд дол

Чистий прибуток однієї з найбільших в США банківських груп Goldman Sachs Group Inc. в II кварталі 2013 р. збільшився в два рази - до 1,86 млрд дол. проти прибутку в 927 млн дол., отриманого в II кварталі 2012 р. (йдеться про показник за вирахуванням дивідендів за привілейованими акціями). Сукупна виручка Goldman Sachs в минулому кварталі виросла на 30% - до 8,61 млрд дол. з 6,63 млрд дол. роком раніше, повідомляється в опублікованому сьогодні фінансовому звіті Goldman Sachs.

Тим часом відносно I квартал 2013 р. чистий прибуток і виручка банку скоротилися на 15%.

Квартальні результати Goldman Sachs виявилися краще очікувань аналітиків. Прибуток у розрахунку на звичайну акцію склав 3,70 дол. при консенсус-прогнозі в 2,82 дол./акція (згідно з опитуванням Thomson Reuters), оголошена виручка перевищила прогноз на 0,6 млрд дол.

"Результати компанії виявилися особливо міцними на тлі змішаних економічних настроїв в ході минулого кварталу", - вказав глава Goldman Sachs Ллойд Бланкфейн.

Котирування Goldman Sachs на торгах premarket до відкриття регулярної сесії ростуть на 1,3%.

Goldman Sachs Group Inc. - одна з найбільших у світі фінансових компаній, її основні напрямки діяльності - інвестиційно-банківський бізнес, операції з цінними паперами, торгівля акціями та облігаціями за свій рахунок і за дорученням клієнтів, управління активами, фінансово-консультаційні послуги. Банк був заснований в 1869 р. Штаб-квартира Goldman Sachs розташована в м. Нью-Йорку, основні офіси - в Лондоні, Франкфурті-на-Майні, Токіо, Гонконгу. Банк є п'ятим за величиною активів в США (близько 960 млрд дол. на кінець I кварталу 2013).