ua en ru

Чистий прибуток автомобільного концерну Daimler в I кварталі 2013 р. впав у 2,5 рази - до 564 млн євро

Чистий прибуток німецького автомобільного концерну Daimler AG в I кварталі 2013 р. знизився в річному численні в 2,5 рази і склав 564 млн євро (за аналогічний період роком раніше концерн отримав чистий прибуток у 1,425 млрд євро). Про це повідомляється в поширеному сьогодні фінансовому звіті Daimler.

Виручка Daimler в січні-березень 2013 р. скоротилася на 3% і склала 26,1 млрд євро, а показник EBIT (прибуток до вирахування відсотків за позиковими коштами і сплати податків) знизився приблизно в 2,3 рази - до 917 млн ​​євро з 2,1 млрд євро роком раніше.

Аналітики, опитані Reuters, очікували, що показник EBIT німецького автовиробника складе 1,06 млрд євро.

Голова правління Daimler Дітер Цетше пояснив, що погіршення фінансових результатів концерну пов'язано з тим, що "за перші три місяці поточного року багато ринків розвивалися гірше, ніж очікувалося, з економічних причин".

Нагадаємо, продажі нових автомобілів в Європі неухильно знижуються: у березні 2013 р. вони впали до найнижчого рівня за останні 20 років. Зокрема, в Німеччині і у Франції продажі автомобілів у березні обрушилися на 17,1% і 16,2% відповідно.

Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Найбільші акціонери - уряд Кувейту (7,6%) і французько-японський альянс Renault/Nissan (3,1%, партнерам належить по 1,54% акцій).

Читайте також: Продажі автомобілів в Європі в січні досягли мінімуму з 1990 р