ua en ru

Чистий прибуток AIG у I кварталі 2013 р. зменшився на 37% - до 2,2 млрд дол

Чистий прибуток компанії AIG у I кварталі 2013 р. зменшився на 37% і до 2,2 млрд дол. проти 3,5 млрд дол роком раніше. Про це повідомляється в звіті компанії, передає телеканал "Росія 24".

Операційний прибуток після оподаткування склав 2 млрд дол., що на 33% менше, ніж роком раніше. Прибуток на акцію склав 1,49 дол. проти 1,71 дол. роком раніше, зниження на 19%.

З кращого боку себе показали підрозділи, які займаються страхуванням нерухомості і відповідальності. Для них цей квартал став прибутковим вперше за 2,5 роки.

Коефіцієнт, який використовують страхові компанії, впав для цього підрозділу до 97,3 пункту, що означає, що компанія отримує більше страхових премій, ніж робить виплат. Нижче за позначку в 100 пунктів востаннє показник знижувався у III кварталі 2010 р.

Негативний відтінок надали лише дані по виручці, які не дотягли до прогнозу. Але інвесторів це не збентежило: на вечірній сесії після виходу звіту акції злетіли на 3%.

Зниження прибутку було пов'язане c зростанням витрат по деяких напрямках. У першу чергу це коливання валютних курсів, витрати на модернізацію, технології і на персонал.

Читайте також: Чистий прибуток страховика AIG за 2012 р. знизився більш, ніж на 80% - до 3,4 млрд дол

AIG