ua en ru

Число росіян, які підтримують анексію Криму, зменшилося, - опитування

Число росіян, які підтримують анексію Криму, зменшилося, - опитування
Число росіян, які підтримують анексію Російською Федерацією Криму, незначно зменшилося.

Число росіян, які підтримують анексію Російською Федерацією Криму, незначно зменшилося. Про це свідчать результати останнього опитування Левада-Центру.

Так, у листопаді на питання "чи Підтримуєте ви приєднання Криму до Росії" 53% обрали варіант відповіді "точно за" (у жовтні - 55%, - ред.). При цьому кількість тих, хто виступає "виразно проти", в листопаді зросла до 5% (проти 2% у жовтні).

У той же час 10% опитаних згодні з тим, що Росія, "приєднавши Крим", порушила всі міжнародні домовленості.

Крім того, 70% росіян вважають, що конфлікт на Донбасі нав'язаний Росії США та іншими країнами Заходу. Лише 22% впевнені, що це - результат приєднання Криму і нинішніх дій Росії у Східній Україні.

Опитування проведено 14-17 листопада 2014 р. за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Нагадаємо, 18 березня 2014 р. Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму й Севастополя до Росії. Україна вважає це окупацією. ЄС і США не визнають Крим і Севастополь російськими територіями.