ua en ru

Число загиблих на Донбасі мирних жителів у липні досягло рекордної позначки, - ООН

Число загиблих на Донбасі мирних жителів у липні досягло рекордної позначки, - ООН Фото: конфлікт на Донбасі

Всього в ході конфлікту постраждали майже 32 тисячі осіб

Кількість мирних жителів, загиблих в результаті збройного конфлікту на Донбасі, в липні досягла рекордної позначки з серпня минулого року. Про це заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, повідомляє ВВС.

Згідно з даними ООН, з 1 по 31 липня в зоні конфлікту на Донбасі було вбито вісім осіб і поранено 65. Це рекордна цифра з серпня 2015 року.


Як наголошується, більшість людей постраждали від артилерійських обстрілів, в тому числі, імовірно, з допомогою забороненоъ мінськими угодами зброї.

За підрахунками ООН, з квітня 2014 року на Донбасі загинули 9 553 чоловік, серед яких майже 2 тис. мирних жителів. Загальна кількість постраждалих в результаті конфлікту склала 31 690.

"Велика кількість постраждалих, яке ми зафіксували в останні тижні, свідчить, що ні українські сили, ні збройні групи не вживають необхідних заходів для захисту цивільного населення", - йдеться в доповіді на сайті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Разом з тим, у доповіді ООН повідомляється, що обидві сторони конфлікту на Донбасі грабують будинки мирних жителів, обстрілюють або використовують під свої потреби школи та лікарні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 2 серпня 2016 року, в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців отримали поранення, загиблих немає.