ua en ru

Кількість бойовиків ІД зараз є найнижчою за два роки

Кількість бойовиків ІД зараз є найнижчою за два роки Фото: Держдеп заявив про низьку кількість бойовиків ІД з 2014 року

Держдеп заявив про низьку кількість бойовиків ІД з 2014 року

У Держдепартаменті США заявили про рекордно низьку кількість бойовиків "Ісламської держави" (ІД) за останніх два роки. Про це повідомляє Reuters.

"Насправді ми оцінюємо число "Ісламської держави" як найнижче з тих пір, як ми почали моніторинг їх сил у 2014 році", - наголошується у відомстві.


Наголошується, що на даний момент кількість бойовиків ІД в Сирії та Іраку знаходиться в діапазоні від 19 до 25 тис. В 2015 році число бойовиків оцінювалося США в 20-30 тис., максимум - 33 тис.

Проте кількість членів угруповання збільшилося в Лівії. Раніше США заявляли про 2-3 тис. бойовиків в цій країні, а в лютому вже повідомляли про 5 тис. Можливою причиною для цього може стати те, що їм стає все складніше дістатися до Сирії і вони вибирають Лівію в якості альтернативи.

"Ісламська держава Іраку і Леванту була заснована на базі "Аль-Каїди в Іраку" після знищення її лідера Абу Мусаба аз-Заркаві. Лідером ІД, яка поставила своєю метою створення так званого халіфату на Близькому Сході, став Абу Бакр аль-Багдаді", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Держдепартаменті США вважають, що терористичні угруповання планують у найближчому майбутньому здійснити нові атаки в Європі.